Advies

Advies

Naast het leveren van verlichting geeft PD Lighting ook lichtadviezen voor de zakelijke markt. Om u een beeld te geven van het proces om tot een goed lichtadvies te komen, doorlopen wij een stappenplan. Hieronder vindt u korte omschrijving van de verschillende stappen die tijdens dit traject worden doorlopen.

 • 1. Inventarisatie

  Het traject begint met een gesprek met architect en/of opdrachtgever om de essentie van het gebouw, de ruimte en de vormgeving ervan te doorgronden. Stijl en uitstraling van het uiteindelijke ontwerp komen in dit stadium al uitgebreid aan bod zodat onze interieurarchitecten dit kunnen vertalen naar een lichtplan.

 • 2. Ontwerp

  De volgende stap is het maken van het lichtplan. De basis voor het ontwerp zijn de aangegeven gebruikseisen en stijl. Passend bij die kernpunten wordt het lichtplan samengesteld.

 • 3. Plattegrond

  In de digitale plattegrond worden alle armaturen op schaal ingetekend. Hierdoor krijgt u een goed zicht op de verhouding en verdeling van de armaturen in de ruimte.

 • 4. Presentatie

  Bij de tekening wordt een collage gevoegd, waarop alle voorgestelde armaturen zijn afgebeeld. Doordat alle afbeeldingen bij elkaar zijn geplaatst ontstaat een goed beeld van de sfeer en de samenhang tussen de armaturen.

 • 5. Lichtberekening

  Optioneel kunnen wij een lichtberekening maken, waardoor u een beeld krijgt van de lichthoeveelheden in de ruimte(n).

 • 6. Eindresultaat

  Het resultaat van een goed uitgedacht lichtplan behoort een synthese te zijn tussen techniek, ergonomie en vormgeving. Een doordacht plan versterkt de architectuur, houdt rekening met de energiezuinigheidseisen en moet voldoen aan de geldende lichtnormen.